Косовски лидери в туризма са участници в Балканския форум в София

Лидерите в туризма на една от най-бързо развиващите се държави на Балканите – Косово, ще бъдат част от  Осмото издание на годишните награди  Balkan Awards of Tourism Industry 2022,  съобщават организаторите от ВИП Комюникейшън.
Една от туристическите икони на Косово – 5-звездният хотел Dukagjini, 
 изграден през 1956 г. на  завидна локация по поречието на Бяла река, е сред конкурентите за златните статуетки на конкурса.

Експерти в туризма от Балканските страни са участници в събитието, което се превръща в истински форум с участието на общини, хотелиери, тур агенции и мениджъри.  Церемонията ще се състои на 02.12.2022 г. в 5-звездния столичен хотел Премиер Бест Уестърн.
Косовският хотел, финалист в престижния конкурс, стана част от Dukagjini Group през 2008 г. и претърпя цялостен ремонт на всички помещения. Той  идеално съчетава традиционен с модерен дизайн, като запазва оригиналния си вид  и въвежда нова актуална визия вътре в стаите.
Хотел Dukagjini е сочен като пример за уникална традиционна архитектура с невероятна гледка и в същото време се използва като отправна точка за жителите и посетителите на град Пея.
Хотелът се намира в сърцето на Пея – само на няколко крачки от местните централни офиси, театъра, бизнес зоната и други интересни места в града. Стаите имат  гледки към Руговското дефиле, признато за защитен паметник на природното наследство на Косово, и Бялата река, която пресича Руговското дефиле.
Петзвездният хотел с общо 67 стаи, от тях 38 стандартни, 15 луксозни, президентска стая и пентхаус. По-голямата част от стаите са с тераси с невероятната гледка към каньона Ругова.
Хотелът привлича и с 5 различни ресторанта: Veranda, V- Lounge, White Hall, Restaurant 22 и Restaurant Panorama. Всички те предлагат разнообразие от храни и услуги. Хотелът разполага и с 2 конферентни зали и банкетна зала с капацитет до 500 души. Гостите отмарят в СПА център, включващ турска парна баня, сауна, хидромасажна вана, басейн и добре оборудван фитнес център.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *