НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ „СВ.ПАИСИЙ ХИЛЕНДАРСКИ“ Е БУДИТЕЛ НА ГОДИНАТА

Анкетата на Община Банско за избор на Будител на годината постави на първо място сред всички достойни кандидати за 2022 година Начално училище „Св.Паисий Хилендарски“.

„Радвам се, че НУ“Св.Паисий Хилендарски“ получи категорично подкрепата на обществеността да бъде обявено за БУДИТЕЛ на годината, в която честваме 300 години от рождението на неговия патрон и 260 години от написване на История славянобългарска. Гордеем с постиженията на Началното училище и сме уверени, че създадените традиции ще бъдат творчески надграждани, а авторитетът на училището ще продължи да нараства“, заяви кметът Иван Кадев. Той поздрави екипа на Началното училище за това, че успява да намери път към сърцето и ума на всяко дете, да го ограмоти, да му помогне да израсне като личност и да покаже неповторимата си същност .

Директорката на НУ“Св.Паисий Хилендарски“ Евгения Тренчева благодари на обществеността на Банско за дадената чрез гласуване оценка за авторитета на училището. Тя посвети приза „Будител на годината на община Банско за 2022 година“ на учителите, посветили живота си на училището, както и на своето 40-годишно учителстване в Началното училище.

В приветствието си към присъстващите на тържествената церемония, кметът Иван Кадев подчерта, че по света малко народи имат подобни празници като Деня на народните будители и Деня на българската писменост, просвета и култура. Той цитира част от прокламацията, с която цар Борис III обявява Деня на народните будители като празник, чиято цел е са събуди у младите здрав смисъл за съществуването и интерес към делото на предците.

Водещи на церемонията бяха бившата директорка на БНР – Радио Благоевград Елисавета Каменичка и младият актьор Радослав Балев, а възпитаниците на вокалния педагог Нели Михайлова поздравиха участниците в събитието, което беше декорирано с творби на Здравка Чакърова-Цветкова.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *