Столичният кмет Йорданка Фандъкова връчи „Зелена карта“ от „Инвест София“ на екипа на Инженеринговия център на VISTEON в България

На церемония в Столичната общинска агенция за приватизация и инвестиции ръководният екип на „Вистеон Електроникс България“ запозна кмета на София с развитието на нова лаборатория за иновативни продукти в сферата на електрификацията на автомобили и сигурност при шофиране. В София ще работи уникален за националния пазар екип, който е съставен изцяло от български специалисти.

„Създадохме инициативата „Зелена карта“, за да поощрим инвеститорите в София. От началото на годината Агенцията е връчила общо 8 „Зелени карти“ на инвеститори, които реализират проекти на територията на София, като общият размер на планираните инвестиции е за над 125 млн. евро, а новите работни места – над 500″ – каза кметът на София Йорданка Фандъкова по време на събитието.

Благодарение на бизнеса, на стартиращите и на утвърдените компании с чисти производства се повишава стандартът на живот в столицата. Условията, които тези фирми предоставят като работни места с възможности за обучение и развитие, задържат младите хора в София“ – каза кметът Йорданка Фандъкова. Тя отново сподели своето убеждение, че бизнесът трябва да работи в тясно сътрудничество с университетите и професионалните гимназии и да участва пряко в подготовката на кадрите.

От Visteon се похвалиха, че Инженеринговият център в България е водещият и най-голям за компанията в Европа, а експертизата и опитът на местния екип го нареждат сред най-доверените технологични хъбове на Vіѕtеоn и нa глoбaлнo нивo. C eĸип oт нaд 700 инжeнepи Vіѕtеоn в България yпpaвлявa цялocтния пpoдyĸтoв циĸъл, ĸaтo нa мecтно ниво ce пpoeĸтиpaт, paзpaбoтвaт и тecтвaт нaд 250 глoбaлни и peгиoнaлни виcoĸoтexнoлoгични пpoeĸтa зa cвeтoвнитe лидepи в aвтoмoбилнaтa индycтpия в мoмeнтa.

„Като световен лидер в проектирането и разработването на високотехнологични продукти и системи, предназначени за купето на автoмобила, „Вистеон“ днес е и двигател на новите технологии за електрическото бъдеще на автомобилната индустрия“ – заяви изпълнителният директор на компанията в България Велизар Димов. Компанията инвестира постоянно в обучението на нови специалисти, които да привлече. Има своя Академия и работи в тясно сътрудничество с Техническия университет в София. От „Вистеон“ отчитат, че в момента те са единствената компания в България, в която младите хора могат да работят директно върху разработването на технологии на бъдещето в сферата на електрификацията на автомобилите.

„Зелената карта“, която получиха „Вистеон Електроникс България“, е 11-та от началото на годината, когато „Инвест София“ стартира новата инициатива в подкрепа на инвеститорите и стартиращите компании в столицата. В церемонията по връчването на сертификата участваха още председателят на Надзорния съвет на „Инвест София“ Николай Стойнев, изпълнителният директор д-р Мария Христова и ръководителите на отделите „Инвестиционен анализ“ Виктор Гусев и на „Приватизация и следприватизационен контрол“ Лъчезар Борисов.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *