Съвет от милиардер: За да бъдете богати, изгорете кредитните си карти

ко използвате кредитни карти, не искате да сте богати. Това заяви в интервю по радиото милиардерът предприемач Марк Кюбан. Той поговори с водещия на предаването „Шоуто на Рамзи“ – Дейв Рамзи, на тема лични финанси и предложи да изплатите всичките си кредитни карти и след това да ги изгорите, пише CNBC.

Според Кюбан най-големият проблем на кредитните карти са високите лихви.

Средният лихвен процент за кредитна карта в САЩ е около 16,65%, според последните данни на Федералния резерв. При някои карти дори става дума за 36%, сочат данни на WalletHub.

„Кредитните карти не са ваши приятели“, казва Кюбан. Колкото до дебитните – при тях няма проблем, ако няма такси.

Милиардерът питае омраза към кредитните карти, тъй като дори ако хората успеят да избегнат високите такси, поддържайки баланса по тях, е възможно в един момент да изпаднат в трудност и това ще им струва скъпо.

Ако не изплащате остатъка изцяло, лихвата продължава да се натрупва, казва Кюбан. Той предлага, когато имате нужда от пари, да предпочетете потребителски заем.

Вземете потребителски заем като алтернатива на използването на кредитна карта. Потребителският заем е форма на кредит на вноски, който трябва да се изплаща на редовни стъпки за определен период от време.

По думите му, ако имате добър кредитен рейтинг, получаването на заем може да ви позволи да получите парите, от които се нуждаете, при по-нисък лихвен процент, докато все още изграждате кредитното си досие.

Милиардерът Марк Кюбан редовно дава финансови съвети. Той окуражава всеки, който иска да успее, да опитва нови неща, докато установи в какво е добър.

След това работете усилено, за да станете “страхотни” в това нещо, казва предприемачът и допълва – не се отказвайте, ако правите грешки. „В живота трябва да не се отказвате и постоянно трябва да учите нови неща. Ако беше лесно, всеки щеше да го прави“.

По пътя към превръщането си в технологичен гуру Марк Кюбан казва, че е опитвал да работи много неща, в това число е бил барман и е поправял телевизори. След това получил работа в компания за продажба на компютърен софтуер. Допреди това Кюбан бил изучавал само един компютърен предмет в университета и бил преписал на изпита. Затова започнал да чете ръководствата за употреба на компютри. Когато създава собствена компания за компютърен софтуер на име MicroSolutions, той продължил да се учи.

“Наистина вложих големи усилия в това и компанията беше успешна”, спомня си Кюбан.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *