„Ф1.618“ тръгва по кината на 25 ноември

Каква е ползата от това, че съм безсмъртен, ако не мога да спася поне един смъртен живот? – из размислите на Криптон

Завладяващата приключенска антиутопия „φ1.618“, „корпореалният“ игрален пълнометражен дебют на Теодор Ушев, тръгва на голям екран в цялата страна от 25 ноември! Разпространява Синелибри.

„φ1.618“ е един от стоте най-очаквани филма в световната киноиндустрия за 2022 г. Филмът е жанрово и визуално предизвикателство без аналог в съвременното ни кино и предизвика възторга на публиката, присъствала на предпремиерните прожекции в рамките на фестивала Синелибри.

Познаваме Теодор Ушев от неговите анимационни филми, картини, плакати, илюстрации, корици. Не можем да подминем номинацията му за „Оскар“ за „Сляпата Вайша“, както и стотиците други отличия през годините, сред които се откроява и шедьовърът „Физика на тъгата“. Днес публиката е затаила дъх преди дългоочаквания старт на регулярното разпространение на филма, смела адаптация по романа  „Пумпал“ на Владислав Тодоров („Дзифт“). В главните роли ще видим Деян Донков, Мартина Апостолова, Ирмена Чичикова, Владимир Люцканов, Николай Станоев, Герасим Георгиев-Геро, Васил Дуев, Китодар Тодоров, Георги Лозанов, Иво Димчев и др.

Световната премиера на „φ1.618“ е на 23 ноември, сряда, на фестивала „Black Night Film Festival“ в Талин, Естония. (PÖFF е ежегоден филмов фестивал от А класа, eдин от най-престижните кинофоруми в нашия регион.) На следващия ден, 24 ноември, от 19:00 ч. в Арена The Mall, ще се състои официалната национална премиера на филма със снимки на червения килим и с участието на целия екип. За най-нетърпеливите зрители „φ1.618“ ще бъде излъчен още на 24 ноември в съседните зали на Арена The Mall от 19.30 ч. Те ще имат възможност да закупят билети  и да минат по червения килим заедно с любимите си актьори.

Created with RNI Films app. Preset ‘Agfacolor 40’s’

От 25 ноември филмът тръгва по абсолютно всички кина в България, в т.ч. арткина, мултиплекси, молове, и ще може да бъде видян във всяко кътче на страната, което разполага с киносалон.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *