Bentley иска да бъде „еко“

/КРОСС/ Все повече хора с дълбоки джобове се заразяват от новата „мода“ да са еко, но без да се отказват от това, което не е еко. Нещо подобно предлага Bentley на цена, която е по джоба на малцина, но е опаковано в примамливия етикет „най-екологичната версия Bentayga“. Това определение се отнася за лимитираната серия Bentley Bentayga Odyssean Edition, която е ограничена само на 70 екземпляра, съобщи „Труд бг“.

Екологичното в случая е задвижващата система тип Plug-in хибрид, съчетаваща 3,0-литров бензинов двигател V6 с електромотор и батерия с капацитет 18 киловатчаса. Системната мощност възлиза на 462 конски сили, ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 5,3 секунди, а максималната скорост е 254 км/ч. Реалният пробег на ток в изцяло електрически режим е максимум 45 км, след които шофирането вече не е толкова екологично.

За да акцентират по-убедително върху съхраняването на природата, конструкторите на Bentley прилагат решения, които би трябвало да подчертаят екологичния характер на автомобила. Луксозната британска марка не се отказва от естествената дървесина и естествената кожа, но ги употребява по „еко“ начин. Например дървените фурнири в интериора са покрити с 90% по-тънък лаков слой, за да се наслаждават пътниците на естествената текстура на дървото. Такива решения са етикирани като „еко“ и са характерни само Odyssean Edition за разлика от другите хибридни версии Bentayga.

Използваната естествена кожа за тапицерията на седалките е добита по устойчив начин, но си остава кожа. В кабината са използвани и други естествени материали като лен и туид, изработен от 100 процента британска вълна. За първи път за Bentayga се предлага трицветна вътрешна тапицерия. Предните и задните седалки се настройват електрически в 22 посоки, като предлагат върхово ниво на комфорт, отопление, вентилация и автоматично наблюдаване и адаптиране към температурата на тялото на пътника.

Отвън автомобилът изглежда типично консервативно в духа на марката и стъпва върху големи 22-инчови боядисани джанти.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.