БСП към Радев: Вие предадохте левите хора (ВИДЕО)

„Президентът Радев не спря предоставянето на оръжия за Украйна и днес публикува с указ закона. Господин президент, предадохте левите хора.“ Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова на пресконференция в Народното събрание.

Тя припомни изявление на държавния глава от март месец, а след това повторено от него многократно, в което заявява: „Който вземе решение за предоставяне на въоръжение на Украйна и по този начин въвлече България във войната, трябва да може да се изправи пред обществото и да обясни какъв е рискът. Защото цената винаги се плаща от гражданите.“

„Обръщаме се към президента Радев, дължите обяснение на общество по Вашите думи, казани по-горе. Защо поехте риска да въвлечете България във войната? Предадохте социалистите, които са за мир и които в две кампании Ви издигат и полагат всички усилия да бъдете избрани – Вие за президент и Илияна Йотова за вицепрезидент“, каза Нинова.

Тя подчерта, че БСП докрай ще се бори против предоставянето на оръжия на Украйна, защото това въвлича България във войната.

„В тази връзка, ще сезираме Конституционния съд. На 21 декември отправихме писмо-покана до „Възраждане“ да се присъединят, защото нашите подписи не стигат. Ако това не се случи, още днес ще сезираме омбудсмана, която също има право да иска от Конституционния съд произнасяне за противоконституционност на този закон. Ще използваме всички възможни случаи и начини по закон – всичко по силите си ще направим, за да спрем този договор, който по същество представлява взимане на страна във войната и въвличане на България в нея“, категоричен бе лидерът на БСП.

 

 

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *