Васил Петров с турне за Рождество Христово

Васил Петров продължава традицията да ни поздравява с Коледни песни, този път със серия от концерти. След две години отлагане сега той представя нова празнична програма – „Бяла Коледа“. Първият концерт е на 14 декември в Перник на сцената на Драматичния театър, на 15 декември е във Велико Търново в читалище „Надежда“, на 16 декември в Търговище в Драматичния театър и на 19 декември в Хасково в читалище „Заря“, научи ДУМА от Маргарита Тошева, артистичен и събитиен мениджър.
„Бяла Коледа“ изпълва сетивата с мекотата в гласа на Васил Петров и с усещането за близост, които са негов музикален почерк, с красиви съвместни изпълнения и с мащабния звук на Врачанската филхармония, Йордан Тоновски джаз трио под палката на маестро Христо Павлов. Коледните класики са разработени в аранжименти в суинг, джаз, поп звучене и впечатляващи валсове, водени от стремежа към щастие, подкрепени от сплотеността в семейството и съхранили в себе си вярата в предстоящото Рождество Христово.


Специални гости в продукцията са брилятната цигуларка Зорница Иларионова и сопраните Таня Лазарова и Мария Божилова. В програмата са класики като „White Christmas“ на Ървинг Бърлин, „Silent night“, „Let it snow“, „What ever happened to Christmas“ и други, както и една негова оригинална песен по текст на Архимандрит Серафим – „Рождество Христово“, подготвил е още няколко изненади.
Празничното турне продължава с още два концерта – „Коледа с Васил Петров“ с оркестъра на Държавната русенска опера с маестро Димитър Косев, ще му партнира сопраното Даниела Караиванова. Концертите ще се състоят в Русе на 21 декември в Доходното здание и на 22 декември в Габрово в зала „Възраждане“. Всички са с начален час 19.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *