Вежди Рашидов: С омраза народ не се управлява

/КРОСС/ Остава някакъв много малък шанс за съставяне на правителство с третия мандат и ако това не се случи отиваме за избори, което няма да е добре за българския народ. Това каза председателят на Народното събрание Вежди Рашидов в предаването „Тази събота“ по бТВ.

Според него, след провала на първия мандат, шансовете за съставяне на правителство остават в третия мандат. „Ако кажа, че България върви наникъде, вероятно няма да е прилично. Не бих искал да е наникъде“, коментира той.

Рашидов заяви, че отговорността за управлението на съдбата на българските граждани е голяма и не всеки може да я носи. Той бе  категоричен, че с омраза и отмъстителност не може да се управлява. „Инфантилността и липсата на адекватност на едни хора създават среда на омраза и разделение“, коментира той.

Според него акад. Николай Денков няма да получи подкрепа за съставянето на правителство. „Той е един добър човек, един сам за себе си полезен човек. Не бива обаче политиците да използва като тоалетна хартия едни доказани хора. Въртят академика като плакат навсякъде, защото самите те нямат лице. Човек трябва да знае, докъде може да се даде и кога трябва да се откаже. Зад всяко добро име политиците се опитват а прилепят много други неща – програми, отговорности, идеологии“, заяви още Вежди Рашидов.

Той заяви, че при срещата си с председателя на Европейския парламент Роберта Мецола една седмица преди гласуването на членството на България в „Шенген“ тя е изразила притеснението си от липсата на правителство у нас и невъзможността за формиране на редовен кабинет. „Според нея това може да обезвери и други държави“, сподели още Вежди Рашидов.

Той сподели още, че е присъствал на почти всички срещи между Бойко Борисов в качеството му на премиер и президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и може да разкаже от първо лице, как са се борили българската граница да е добре опазена.

Рашидов заяви, че заминава на посещение в Турция с голяма парламентарна делегация и ще се срещне както в турския президент Ердоган, така и с външният министър Мевлют Чавушоглу.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *