Владимир Илиев не мисли за отказване от биатлона

Владимир Илиев не мисли за отказване от биатлона, но не знае дали ще може да участва още един път на Зимни олимпийски игри. Най-добрият български биатлонист говори за новото поколение български състезатели, както и за слабата конкуренция в националния отбор.

„Трудна година, чисто организационно. Новият председател бързо влезе в нещата, осигури средства и нови спонсори. Нещата сега са нормални. Имаме нужда от още малко време, за да сe сработим като екип. Това е доста труден спорт и малко хора се задържат в него за дълги години. Хубаво е, че има млади състезатели, пътят е труден. Трябва да има селекция и още повече деца, които да изчакат своя момент. При мъжете и жените остават само тези, които са в националния отбор. При нас се получава, че местата ни са сигурни, а това не е хубаво. Надявам се всички тези деца да създадат конкуренция“, коментира Илиев.

Екипът ни и лагерите са на добро ниво. Колкото повече българи има, толкова по-добре. С всяка изминала година трябват все повече пари. Знаем къде сме и какво трябва да направим, имаме условията. Не се оплакваме. Тренираме в чужбина, а това значи, че имаме средства. Близко съм до някои от добрите ми състезания. Имам неща, които трябва да изчистя. Имам ентусиазъм, на нас по-опитните ни трябва спокойствие, за да работим върху тънките неща. В момента не съм на максимум. Трябва да обърна внимание на моите състезания. Не съм мислил за участие на нова Олимпиадата, но всичко е възможно“.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *