Герджиков: НДСВ се завръща на политическата сцена

НДСВ се завръща на политическата сцена. Има силни лица, ще бъдат познати лица. Ще им и нови, има желаещи и да се записват. Това заяви проф. Огнян Герджиков по БНТ.

Има възвръщане на доверието. Оптимист съм, това може да обърне тренда на политическия живот. Конгрес ще има след два месеца. Ще имаме готовност за предсрочни избори. Връщаме се в политиката с всичките необходими действия, подчерта Герджиков.

За Изборния кодекс той припомни, че е сменян 25 пъти, може ли такъв закон да се сменя няколко месеца непрекъснато. Не се работи професионално, има абсурдни предложения, заяви Герджиков за сегашните промени в Изборния кодекс. Не се допитват до специалистите и едни недоносчета непрекъснато правят промени. Отделете някакви специалисти и ги ползвайте, а не да се обръщате към консултантски фирми. Трябва да се намерят специалисти, които да бъдат в полза на законодателния процес.

Смятам, че третият мандат може и да успее, добави Герджиков. Важно е да имаме кабинет, който да изкара поне до местните избори, каза още той. /БГНЕС

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *