Запознайте се с Huracán Sterrato, новият офроуд звяр

През февруари 2023 г. започва производството на технически погледнато един от най-бавните автомобили, произвеждани от Lamborghini през последните години. Този факт обаче не е способен да засенчи неговите преимущества, съобщи Well.

Lamborghini е поредният производител на суперавтомобили, който наскоро реши да насочи вниманието си към неасфалтираните пътища, където царуват прахът и мрасотията. Това решение роди Huracán Sterrato – офроуд звяр, който ще бъде произведен в лимитирана серия от 1499 бройки и е със стартова цена 263 000 евро.

За Huracán Sterrato се чу за първи път през 2019 г. Тогава концепцията бе определена като смела и шокираща. Три години по-късно проектът е реалност и има потенциал да направи фурор.

Версията Sterrato (преведено от италиански език „неасфалтирана повърхност“) в сравнение с по-големия си брат Huracán EVO се характеризира с височина на окачването от почти 5 см и каросерия, разширена с 3 см. Оборудвана е с укрепена конструкция, агресивни калници, алуминиеви странични прагове и други защитни елементи.

Возилото е с мощност едва 610 к.с. (вместо 831 к.с., както е при EVO), ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,4 секунди, а максималната му скорост е 260 км/ч. Последният показател, колкото и невпечатляващ да е, надали ще бъде използван в пълния си размер, тъй като все пак ще се кара офроуд.

За максимум сцепление с чакъл, асфалт и други настилки производителят е осигурил високоефективните гуми Bridgestone Dueler AT002.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *