Знаков бесепар се озъби на Кирил Петков! Предупреждението

Условия за съставяне на кабинет, извиват ли ръцете на БСП от „Продължаваме промяната“?

„БСП няма как да бъде изнудвана, да ѝ се извиват ръцете. Може да се правят такива опити, както в случая г-н Петков, но няма да му се получи. Може би по този начин се правят други внушения в обществото. На БСП никой не може да поставя условия, има ръководни органи, които вземат решения, а не Кирил Петков да задава тон и посока на БСП“, заяви депутатът от левицата Георги Гьоков в студиото на „Денят ON AIR“.

Той уточни, че ръководството на БСП се е срещнало с „Продължаваме промяната“ и ще се проведе втора среща, на която акад. Николай Денков ще представи приоритетите си.“Учудвам се на техния ентусиазъм за канене на всички парламентарни групи, след като получиха покана от проф. Габровски и не се отзоваха“, посочи Гьоков пред Bulgaria ON AIR.Националният съвет на БСП е взел категорично решение, че с ГЕРБ, ДПС и „Възраждане“ няма да подкрепи мандат, а с „Продължаваме промяната“ ще разговаря при евентуално връчване на мандата.

„Всички са наясно, че партия самостоятелно няма да може да управлява и трябва да влезе в коалиция с други партии, за да може да се формира стабилно мнозинство. Никой не може да си прави илюзиите, че ще спечели повече от половината места в парламента, затова трябва да прави компромиси“, отбеляза гостът.

Той сподели, че е работил в Министерския съвет с акад. Николай Денков и го смята за прекрасен човек, но БСП ще подкрепи евентуалните му политики, а не личността му.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *