Щом министрите не идват на контрол в НС, да дойде президентът, който ги назначава

„Обърнете внимание г-н председател, защото това вече граничи с някакво безпрецедентно нахалство от страна на служебния министър-председател. Този премиер, който е назначен, даже аз няма да го наричам служебен, а ще го наричам назначения премиер.“ Това заяви народният представител от „БСП за България“ Иван Ченчев от парламентарната трибуна.

„Забележете как разсъждава той по отношение на функционирането на държавата и как възприема в момента нейната характеристика: „Изслушването ми в парламента е ПР ход, сламка за удавници“. Сега, уважаеми народни представители – тук има ли удавници? Това не е ли обида към парламента? Хайде г-н председател заедно да призовем назначения министър-председател да слага плувките и плавниците и да идва бързо в парламента при удавниците“, категоричен е социалистът за поведението на назначеното правителство.

Според него поведението на това служебно правителство вече е проблем на народните представители и също така се превръща в проблем на гражданите. „Не само заради невнесения бюджет и нарушаването на Конституцията. Ние трябва да контролираме служебното правителство. Тези хора и неговите министри, които са назначени от назначени от назначения, си позволяват не само да не идват на комисии, но и да не вдигат телефон, когато народни представители искат представители на различните министерства за становища. Не вдигат дори и телефоните си в минитерствата. Май отиваме до това, че един човек контролира всички в държавата“, посочи той.

„Уважаеми народни представители, вие не сте назначени, а избрани от българския народ. Хайде да сложим край на всичко това. Да се вземем в ръце и да махнем назначените. Защото вижте докъде ни водят. Удавници ли сме всички тук и, ако ткаа ни възприемат – давайте да хлопваме кепенците и да си тръгваме или да хлопнем техните. Мисля, че е време“, каза в заключение Иван Ченчев.

Източник