Илхан Кючюк с европейска защита за Христо Грозев. Среща с либералите

Лидерът на европейските либерали Илхан Кючюк защити разследващия журналист Христо Грозев от опитите на Русия за сплашването му и саморазправата с него. Кючюк излезе с остра позиция срещу посегателството на Москва върху свободата на словото у нас.   Каква е ролята на държавата и прокуратурата в подобна ситуация, попита евродепутатът. И заяви: При първа възможност ще поканя Христо Грозев на среща с евродепутатите от либералното семейство, както и на среща с ръководството на ALDE – партията на либералите и демократите в Европа.

Ето цялата позиция на Илхан Кючюк, публикувана от лидера на европейските либерали във Фейсбук:

Новината за издирването на журналиста Христо Грозев от Москва поставя редица въпроси, които пряко и косвено засягат цялото ни общество.

На първо място следва да се запитаме за свободата на словото както на национално, така и на световно ниво❓

Второ, каква е ролята на държавата и прокуратурата в подобна ситуация❓

И най-важният въпрос за нас като нация е, имаме ли смелостта да се изправим срещу подобно нарушение на човешките права и свободи и да го заявим гласно пред света❓

📢За себе си, аз знам отговора. При първа възможност ще поканя Христо Грозев на среща с евродепутатите от либералното семейство, както и на среща с ръководството на ALDE Party – Liberals and Democrats for Europe .

Твърдо убеден съм, че само с ясни послания и силен европейски и либерален глас, можем да заглушим авторитарните похвати на управление!

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *