Кои са най-богатите хора за 2022 г.?

Автор - снимка

В резултат на кризата с коронавируса броят на частните фалити в Германия нарасна значително през миналата година. Това показва предварителната оценка на кредитната агенция Creditreform за 2021 г. Според нея броят на всички случаи на несъстоятелност е нараснал с почти 60%, като в Германия са регистрирани общо 122 100 случая на несъстоятелност.

От друга страна, има и свръхбогати хора. Според доклад на организацията за помощ за развитие Oxfam десетте най-богати хора в света са успели да удвоят активите си до общо 1,5 трилиона долара по време на пандемията от коронавируса. Но кой ще бъде сред най-богатите хора в света през 2022 г.?

Всяка година американското бизнес списание Forbes представя съответния списък и го актуализира през годината. Години наред челните места бяха доминирани от предприемачи от САЩ. Тази година почетният подиум изглежда по-международен: повечето богаташи в класацията са от САЩ. Наскоро обаче първото място беше заето от европеец. Някои милиардери трябваше да се примирят с тежки загуби, докато други – особено от технологичната индустрия – разшириха сферите си на дейност в резултат на пандемията. Марк Зукърбърг например загуби мястото си в челната десетка за първи път от 2015 г. насам, след като цената на акциите на Meta рязко спадна. Основателят на Facebook загуби над 20 млрд. долара в рамките на няколко часа. Мястото му е заето от новия най-богат човек в Индия. Ето преглед на богаташите.

Това са най-богатите хора в света

 

 

 

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *