Летящ старт на сезона за Алберт Попов

Водещият ни алпиец Алберт Попов започна с престижното 11-то място в слалома за Световната купа във френския курорт Вал д’Изер. Това бе първи старт за българина от новия сезон в най-престижните състезания и негов връх в кариерата за този етап от годината и във френския курорт. Да го подкрепи във Вал д’Изер бе дошло и цялото му семейство.
Аби даде десето време в първия манш, а във втория също кара на ниво и отстъпи една позиция в крайното подреждане с изоставане от 2 секунди след победителя Лукас Броотен (Нор).
Малшанс попречи и на вторият ни представител Камен Златков да влезе в точките. Той стартира силно в първия манш, но пропусна врата метри преди финала.
Лукас Броотен даде второ време в първия манш със седем стотни изоставане от водача Хенрик Кристоферсен. Във втория Браатен кара уверено и спечели с общо време 1:38.14 минута, докато Кристоферсен не издържа на напрежението и след серия от грешки финишира едва шести в крайното подреждане. В класирането за СК в слалома води Броотен със 100 т, а Алберт е 11-ти с 24 т. Следващата седмица Попов и Златков ще стартират в слаломите за Европейската купа в Обереген и Поца ди Фаса (Ит).
Първа инвестиционна банка A1 Bulgaria Audi Bulgaria Generali Bulgaria Official Bansko Winter Resort VIST Бензиностанции Инса Ойл