Многофункционалната спортна площадка в с. Балша е реновирана

Всички населени места в район „Нови Искър“ имат спортни игрища    

„Инвестициите в спортна инфраструктура са начинът да накараме повече хора да водят активен и здравословен начин на живот и най-вече да възпитаме в децата желание да играят навън и да спортуват“ – каза при откриването на обновеното спортно игрище в с. Балша кметът на София Йорданка Фандъкова.  На откриването, организирано от кмета на Балша Николай Нодков, присъстваха председателят на СОС Георги Георгиев и кметът на район „Нови Искър“ Даниела Райчева.

По време на ремонта на спортната площадка е подменена настилката, изградени са нови трибуни за зрителите, ограда, както и осветление с прожектори и  LED- осветителни тела. Монтирани са нови футболни врати с мрежи и баскетболни кошове. Оформени са подходи с асфалтова настилка около площадката, както и ново озеленяване в прилежащото пространство.

Средствата са осигурени от Столичния общински приватизационен фонд.

В район „Нови Искър“ всички населени места имат спортни площадки. Спортните игрища са част от Програмата на кмета Йорданка Фандъкова за създаване на условия за масов спорт, активен и здравословен начин на живот в кварталите и населените места в Столична община и са предназначени за хора от всички възрастови групи.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *