Предлагат всеки имот да има табелка с адреса

Върху недвижими имоти по линия на застрояване или върху оградата задължително да се поставя табелка с адреса на имота, предвиждат промени в Закона за устройство на територията, внесени в парламента.

Табелка с името и номера на улица, булевард или площад трябва да има най-малко на всеки ъглов недвижим имот в съответния квартал. В градовете, които са общински центрове, имената се изписват задължително на английски и на български.

Табелка с номера на блока пък трябва да има на единия или на двата ъгъла на блока, както и буква на всеки вход до или над входната врата.

Поставянето на табелките да бъде задължение на кметовете, а за новите сгради на инвеститорите. Тези знаци трябва да са еднотипни, пише още в законопроекта.За целта по бюджетите на общините трябва да се предвидят нужните средства. Според вносителя – депутата Радомир Чолаков от ГЕРБ, в огромна част от България липсват обозначителни табели с имената на улиците и булевардите, както и табели с адреси на сградите и поземлените имоти.

 

istock
istock

 

Според него, въпреки че има разписано изискване за номериране на сградите, то е оставено на самотек.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *