СКИ ЛЕГЕНДИТЕ МАРИЯ ХЬОФЕЛ-РИЙШ И МАРК ЖИРАРДЕЛИ ОТКРИХА СЕЗОНА В БАНСКО

Ски легендите Мария Хьофъл-Рийш и Марк Жирардели бяха звездите на церемонията по откриването на новия сезон в Банско. Петкратният носител на Големия кристален глобус и почетен банскалия успокои феновете на белите спортове, че и снегът, който все още се бави, няма да закъснее много.

„В Банско винаги има сняг през декември“, обяви Жирардели, а Хьофъл-Рийш разкри, че тъкмо Марк я е убедил да се завърне край Пирин след 10 години, когато бе една от звездите на Световната купа.

„Тогава доста хора бяха скептични, че ще караме в България, но когато дойдохме, останахме очаровани – разказа германката, трикратна олимпийска и двукратна световна шампионка. – Сега вече когато дойде време за състезания в Банско, всички се радват, защото тук винаги всичко е перфектно. А сега имам повече време да разгледам и града, ходихме в някои от ресторантите. Жалко, че нямаше сняг, явно ще трябва да се върна още някой път, за да покарам отново по пистата.“

Тя получи златен медал от кмета Иван Кадев, койго откри официално сезона заедно с двама служебни министри – Илин Димитров (на туризма) и Весела Лечева (на младежта и спорта). Местните хотелиери и ресторантьори пък се представиха с кулинарно изложение на централния площад, а Хьофъл-Рийш и Жирардели вдигнаха наздравица с българско вино за успеха на предстоящия сезон.