Стихосбирка с необичаен дебют – виртуално четене на „Небесни тела“

Дебютната поетична книга на Доротея Василева „Небесни тела“ вдъхнови мнозина да се включат във виртуално четене на поезия. Стихосбирката, която е победител в ежегодния конкурс за дебют на издателска група „АРС“ и Scribens, ще бъде представена и на предстоящото издание на Софийския международен литературен фестивал през декември.

„Небесни тела“ наскоро бе официално представена онлайн. Избягвайки традиционния формат за премиера на книга, Василева избра да презентира текстовете в първата си стихосбирка пред широка публика, отправяйки покана към свои приятели, част от които поети, да се включат във виртуалното четене на поезия. Целта на авторката е чрез четенето в социалните мрежи стиховете й да развълнуват повече хора. Поетесата е провокирана и от желанието да чуе различна интерпретация на текстовете си.

Книгата съдържа 53 стихотворения, писани през последните 10 години и разделени в три цикъла – „Слънцестоене“, „Вселени“ и „Новолуние“, илюстрирани от художничката Ива Стефанова, авторка и на корицата.

Доротея Василева е филолог англицист по образование, учителка по диплома и създателка на дигитално съдържание по професия. Работила е като журналистка, пиар и авторка на статии за медии. Вълнува се от превод и литература.

На 10 декември Доротея Василева ще се включи с четене на стиховете си в събитието „Позия и музика“, част от програмата на Софийския международен литературен фестивал.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *