Студенти от Софийския университет за осми път организират „Минута за Коледа“

Студентският съвет при Софийския университет „Св. Климент Охридски“ организира за осма поредна година инициативата „Минута за Коледа“, като целта е кампанията да достига до все повече хора, разпространявайки вълшебния дух на Коледа за предстоящите празници.

Участието става изключително лесно – всеки желаещ може да напише своите пожелания онлайн на сайта на Студентския съвет https://sustudents.bg/minuta-za-koleda. След това те ще бъдат поставени в пликове с коледни послания и ще бъдат пуснати в пощенски кутии на случаен принцип в много български градове.

Платформата е активна до 16 декември, като след затварянето й офисът на Студентския съвет ще се превърне в малка коледна работилница, където всички организатори ще работят усърдно по сортирането на писмата, тяхното отпечатване на красива хартия и поставяне в пликове със специални послания.

През изминалата година близо 2000 писма откриха своите получатели, в резултат на което имаше многобройни положителни отзиви, които „стоплиха сърцата“ на всички, положили усилия тази благородна кауза да стане реалност.

Всяка година посланици на кампанията са различни известни личности, като през годините са участвали Орлин Горанов, Ники Кънчев, Георги Бърдаров, Енчо Керязов, Дони и други.

Със съдействието на всеки, отделил 1 минута, за да напише своето празнично послание, Студентският съвет успешно постига целите на кампанията, които са единствено от социален характер – да се разпространява позитивният дух сред хората и да се обръща внимание на малките моменти, които оставят своите положителни отпечатъци върху обществото.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *