Тома Биков направи прогноза за правителство без ГЕРБ

Личности като проф. Габровски могат да изчистят сътвореното от политическия елит през последните 2-3 години. Ние го предлагаме, за да дадем решение на кризата с доверието, която предизвика политическата криза. Това обяви пред БНТ депутатът от ГЕРБ-СДС Тома Биков.

Той определи проф. Габровски като един от малкото останали авторитети. За нас е чест, че той прие поканата да приеме първия мандат, каза депутатът от ГЕРБ-СДС.

Според него без подкрепата на ГЕРБ няма как да бъде избран кабинет в рамките на този парламент, а и в рамките на следващия, ако изборите са след 2-3 месеца.

Критикува ПП, че поставят условия, за да бъдат подкрепени, което по думите издава неадекватност и некомпетентност.

„За нас „Продължаваме Промяната“ не е формация, на която по принцип може да се разчита за нещо. Ние сме предложили решение на политическата криза, който го отхвърля – има ангажимента да предложи по-добро решение от нашето. Ако не го направи – означава, че е действал безотговорно“, заяви Тома Биков.

По думите му, ако има нови избори през март, политическата криза ще се задълбочи и ще бъде по-трудно да се сформира управление.

Определи като проблем, че от 2 години например не е приет нито един важен закон в областта на културата.

Тома Биков каза още, че са предложили възможно най-доброто решение в лицето на проф. Габровски. Ако има нещо по-добро от нашето предложение, да заповядат, не виждам как ще го направят. Ако третият мандат излъчи проф. Габровски за кандидат-премиер, съвсем логично е да го подкрепим, коментира Биков.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *