Шифрин триумфира в гигантския слалом в Земеринг и се доближи до Линдзи Вон

Американката Микаела Шифрин постигна 78-а победа в кариерата си в Световната купа, доближавайки се на четири победи от рекорда на сънародничката си Линдзи Вон.

Шифрин триумфира с огромна лекота в гигантския слалом в Земеринг (Австрия) с време 2:07.18 минути и регистрира поредна победа към големия Кристален глобус в алпийските дисциплини.

27-годишната скиорка от Вейл (щата Колорадо) беше абсолютен фаворит и преди старта. Тя направи преднина от 0.72 секунди пред словачката Петра Влъхова след първия манш и с 0.73 пред Теса Уoрли (САЩ). Във втория Шифрин заложи на сигурното каране и завърши с преднина от 0.13 пред словачката. Трета се нареди Марта Басино (Италия) с време 2:07.49 или изоставане от 0.31.

С днешния успех Шифрин увеличи преднината си в генералното класиране за Световната купа, като вече има 675 точки. Втора е София Годжа (Италия) с 470. На 3-ото място се изкачи Петра Влъхова. Словачката прибави 80 точки към общия си актив и вече има 420. Третото място за Басино днес й помогна пък да увеличи преднината си в подреждането за малкия кристален глобус в дисциплината.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *