„В очакване на Боджангълс“ в разпространение от 16 декември

Романтичната мелодрама „В очакване на Боджангълс“, която покори сърцата на зрителите по време на осмото издание на кино-литературния фестивал Синелибри, тръгва в регулярно разпространение в България от 16 декември!

„В очакване на Боджангълс“ (Франция, Белгия 2022), оригинално заглавие: En attendant Bojangles, 124 мин., драма, реж. Режи Роансар. Сценарият е адаптация на едноименния бестселър на Оливие Бурдо, издаден на български език в превод на Росица Ташева.

Във филма участват: Ромен Дюри, Виржини Ефира, Грегори Гадебоа, Морган Ломбар, Солан Мачадо Гранер и др.

Анотация: Безумната любов никога не е била толкова убедителна. Пред малкото си момче Камий и Жорж танцуват на фона на любимата си песен „Мистър Боджангълс“ и не променят екстравагантния си начин на живот даже когато битовите сметки набъбват заплашително. Сияйна и чувствителна, майката определя атмосферата в този дом със своята непредсказуемост и щедра фантазия. Ала нито един празник не е безкраен… Възможно ли е да се избегне неизбежното и на каква цена?

За книгата: Историята е разказана от бащата и малкия син. Вълшебна, шеметна любов свързва бащата с необикновената му жена, синът е безмерно щастлив с шантавите си родители, а майката е сияйна, остроумна, изпълнена с нежност и фантазия, непредвидима, напълно освободена от всякакви задръжки, превърнала живота на всички около себе си в безкрайно празненство и обзета от неистова обич към танца и песента „Мистър Боджангълс” на Нина Симон. Майката показва „изплезен език” на реалността до деня, в който стига твърде далеч и сладката й лудост се превръща в клинично безумие. „В очакване на Боджангълс” е смешна и трогателна история, която ни кара да се усмихваме и да плачем едновременно. Може би защото отвъд всички емоции, които поражда у нас това екстравагантно семейство, авторът ни призовава ни повече, ни по-малко да „сритаме разума в задника”.

Фестивални участия и номинации:

2022 Официална селекция: Френски филмов фестивал в Израел

2022 Френски филмов фестивал в Лисабон

2022 Срещи с новото френско кино в Рим

2022 Френски филмов фестивал в Австралия

2022 Програма на френския филм Varilux в Бразилия

 

Трейлър:

 

https://www.youtube.com/watch?v=5ApISa8Xr7g

От 16 декември 2022 г. „В очакване на Боджангълс“ ще бъде част от програмата на киносалоните в цялата страна.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *