ГАБРОВО С НАГРАДА ЗА ПРИНОС В ТУРИЗМА

На официална церемония по време на Годишните Балкански награди на туристическата индустрия 2022 г. Община Габрово беше отличена с награда в категорията „Голяма община с принос в туризма“. Наградата получи кметът Таня Христова, която в обръщението си подчерта, че Габрово отдавна води последователна и целенасочена политика в сферата на културата и туризма и успехите не са просто късмет или упование единствено на безспорните културни и природни дадености, които градът ни притежава. Резултат са от осъзната потребност и работата на много хора, които виждат потенциала на нашия край, успяват да открият уникалността му и да я покажат на другите по също толкова привлекателен начин. Таня Христова добави още: „Благодаря на всички, с които заедно вървим по пътя към тази награда, на всички, които посвещават време и усилия и продължават да работят за превръщането на Габрово в утвърдена и разпознаваема туристическа дестинация.”

Поздравления за постигнатите резултати Община Габрово получи и от Министерството на туризма. Представител на ведомството подчерта, че се наблюдава ръст на туристите по данни от Единната туристическа информационна система. “Настоящата 2022 година по отношение на туризма в Габрово се очертава по-успешна от 2021” – подчертават още от министерството.

Годишните Балкански награди на туристическата индустрия 2022 г. си поставят за цел да отбележат значимите постижения на компаниите, които работят усърдно в най-важната област за балканската икономика, както и на нашите съседи на полуострова. В различните категории бяха отличени още туристически дестинации и агенции, хотели, атракции и успешни практики в туризма от България, Албания, Северна Македония, Турция, Косово.

Припомняме, че през 2021 г Община Габрово спечелинаградата на Balkan Awards of Tourism Industry 2021 в категория Еко туризъм със събитието #УзанаПолянаФест.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *