Г-н Президент, вече нямате право да мълчите!

Валерия ВЕЛЕВА


Тази вечер (28 ноември – б.р.) от Министерството на иновациите и растежа потвърдиха изнесеното през деня от ГЕРБ. А именно, че:

През 2021 г. по настояване на Кирил Петков, назначен от президента Румен Радев за министър на икономиката, е подготвяна облигационна емисия на ББР в размер на 1 млрд. лв, която обаче не е реализирана. Въпреки това, по настояване на Кирил Петков, са изплатени адвокатски и консултантски хонорари в размер на близо 1 млн. лв.

Отделно ББР е платила още 560 000 лв. за становища.

Около сделката има брутални закононарушения от страна на Кирил Петков:

– изготвя декларации с неверни данни;

– заблуждава обществото, че голяма част от 1,4 млрд. от парите на данъкоплатците в ББР са дадени на 8 фирми, 4 от които на едно лице, което се оказва невярно – по това време клиентите на банката са били 18 500 малки и средни предприятия, а публикуваните отчети на БНБ показват, че парите са налични в ББР под формата на ликвиден ресурс;

– манипулира медиите, че ББР е източена, въпреки че активите на банката са в размер на 4 милиарда, а отпуснатите кредити са със солидни обезпечения;

– силово сменя ръководството на ББР, а на новите директори е наредено веднага да сключат договор за обслужване с адвокатска кантора, като е посочено конкретното име на Лена Бориславова, на която е определено месечно възнаграждение от 13 690 лв. без ДДС, с допълнително договорени по 274 лева на час…

Откъдето и да го погледнеш –

 

това е злоупотреба с власт

 

Също днес (28 ноември – б.р.) Прокуратурата се самосезира за думите на Кирил Петков, изречени пред БСП: „Изтеглете закона (за хартиената бюлетина), ще ви дам кодовете (за машините)“, които подействаха като експлозив за политическата система у нас.

За 33-те години на преход България не е имала такъв политик, който да няма представа както за значението на думите, така и за последствията от действията си. Съзнава или не, Петков пося такова съмнение в изборите у нас, което ще нанесе дълготрайни вреди на демократичната система.

Сега „кодгейт“ ще замести доверието както в машините, така и в урните.

А самият факт, че Петков си е позволил политически рекет по отношение на изборния процес, е достатъчно основание да приключи с политическата си кариера.

 

Нещата обаче не свършват дотук

 

ДАНС и МВР започват разследване и за още едно скандално действие на Кирил Петков – за подписания меморандум с „Джемкорп“, с който той като министър-председател на България дава цялата българска енергетика на офшорка с неясни капитали, в абсолютно нарушение на българското и европейското законодателство. Никой преди него не го е правил!

На човек може да му си завие свят само като чете какви мини е заложил този човек, овластен като премиер. Само за 7 месеца!

И това не е всичко.

Като се почне от лъжата с гражданството;

– мине се през прегазване на Конституцията;

– взимане на решения в нарушения на конституционния ред;

– използване на властовия ресурс за лична употреба;

– опити за овладяване на службите;

– политически рекет;

– болшевишки действия срещу политически опоненти;

– нeпрекъснати лъжи и неприкрита агресия;

– невъзможност да осмисли как действа парламентарната демокрация, ще се види, че в България в момента вилнее един политически терминатор, който взривява държавата.

И колкото повече времето минава, толкова повече стряскащи факти излизат както за неговото управление, така и за поведението му като политик.

А той се е устремил отново да взима властта и пак да става министър-председател. И ако не може да реализира тази си обсесия, ще попречи изобщо да бъде съставено правителство. И не само в този парламент!

 

Този човек е опасен 

 

Написах го, когато Кирил Петков като премиер призова всеки да дари по една заплата за боеприпаси за Украйна. Спомняте ли си? Тогава обществото се взриви. Върху премиерската глава се стоварва океан от хули – злъчни, обидни, подигравателни: „Киро е малоумен. Или болен… Тъжно, срам, позор… КП спечели омразата на почти цял един народ, само с едно изречение, граничещо с малоумие и наглост!… Докога ще ни управляват психично болни!… Абсолютна мисловна остра недостатъчност… Трябва да си поне луд да дариш пари за убийства!… Чудовищна глупост!… Върховен цинизъм! По-грозно изявление на фактор в държавата не съм срещал!…“

Но Киро си остана. И с клоунската си лудост и инфантилна глупост продължи да управлява и да върши безобразия. И 20% гласуваха отново за него.

А докато МВР, ДАНС и Прокуратурата направят своите разследвания, така че да не бъдат обвинени в репресия, може да минат и години.

Затова днес се обръщам към президента Румен Радев.

Г-н Радев, Вие ни натресохте Кирил Петков, Вие трябва да ни спасите от него!

Вие ни казахте, че „ако България има повече министри като Кирил Петков, щеше да изглежда по-друг начин“. Казахте го на 27.10.2021 г., точно тогава, когато той се саморазправяше с ББР.

Казахте го и заради Вас мнозина българи повярваха, че това е новият месия. Те гласуваха за Кирил Петков, защото вярваха на Вас.

Много членове на БСП след Вашето публично покровителство над Петков, го приеха като чиста монета, като „нашето усмихнато момче“.

Днес, когато виждаме, че Петков се е превърнал в опасна напаст за българската политика, Вие, г-н Президент, нямате право да мълчите!

Излезте и кажете на този народ истината за Кирил Петков и за „Промяната“. Кажете я сега, преди изборите. После ще бъде късно!

Поемете своята отговорност като генерал и държавен глава!

Говорете! Отворете очите на онези, които продължават да бъдат заблудени.

Явлението „Кирил Петков“ не може да бъде оставено, без да получи адекватен отпор.

Длъжник сте на българското общество, г-н Президент!

В противен случай този нов Остап Бендер ще продължи да издевателства върху политиката у нас.

Епицентър

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *