Как статуите на София осъмват с коледни подаръци? Кой е приготвил изненадите за статуите на София? Какво се крие в празничните пакети?

С името „Коледни подаръци за статуите на София“ издателство „Колибри“ съвместно с Етюд-и-те на София и с подкрепата на SPORT DEPOT прави изненада за жителите на София. На 25-и декември, Коледа, 25 знакови статуи осъмват със специални коледни подаръци. В красиви празнични кутии са скрити книги и още изненади.

Всяка от празничните кутии съдържа по 2 книги. Едната от тях е книгата „Коледно чудо“ и изборът ѝ не е случаен. Ако Дядо Коледа има библиотека, това „Коледно чудо“ ще присъства в нея. Защото сигурно и на него му е омръзнало да го свързват само с елхички, звезди, чорапчета и прасета. В тези дни отваряме сърцата си за вдъхновението, честваме новото начало и известяваме готовността си да бъдем по-добри, по-искрени със себе си и с хората около нас. В книгата са включени разкази на българските автори: Владислав Тодоров, Иван Владимиров – Нав, Жечка Георгиева, Иван Димитров, Благой Д. Иванов, Рене Карабаш, Мария Касимова – Моасе, Петър Крумов, Велина Минкова, Владимир Полеганов, Соня Тодорова, Андрей Велков, Кремена Димитрова. „Коледно чудо“ пристига с празнично посвещение и пожелание.

Втората книга в празничната кутия е част от поредицата на издателството „Колибри“ „Europa“. С нея издателството се обръща към най-младата читателска аудитория у нас, която живее с проблемите на глобалния свят и се интересува от най-новите тенденции и постижения в пъстрата панорама на европейските литератури. Сред заглавията са съвременни творби, направили впечатление в национален и в европейски контекст и оценени по достойнство от публика и критика с присъждането на множество награди и отличия. За да могат техните „откриватели“ да се насладят на увлекателно четиво в празничните дни и да се настроят за една по-амбициозна и смислена 2023 година.

За да бъде пълен уютът в кутията, SPORT DEPOT се включват в акцията с коледни чорапи и текстилна торбичка за празнично настроение и топлина.

Инициативата е по идея на Иван Шишиев и Екатерина Калугина от Етюд-и-те на София, от години улавящи събития, хора и места в пъстрото ежедневие на столичния град. Издателство „Колибри“ радушно подема инициативата и така на 25-и декември, навръх Коледа, 25 статуи в София осъмват с красиво опаковани коледни подаръци. Всъщност – те са за хората на София, за всеки, който ги открие. С този жест издателството поздравява своите читатели, повдига духа на столичани и оставя заявката си, че през следващата година ще работи още по-упорито в подкрепа на българската култура и литература.

Издателство „Колибри“ благодари на Етюд-и-те на София, без които тази инициатива нямаше да се състои толкова изненадващо и успешно, а също и на SPORT DEPOT за партньорството, и желае щастливи и уютни коледни и новогодишни празници!

Списък с локации:

  1. Паметник на Ян Бибиян и Дяволчето Фют, Адрес: градинката зад Баня Мадара
  2. Паметник на Алеко Константинов, Адрес: бул. „Витоша“ 69
  3. Склуптура „За буквите“, Адрес: пред НДК
  4. Паметник на Патриарх Евтимий Търновски, Адрес: ул. „Граф Игнатиев“ 54
  5. Петко и Пенчо Славейкови (два броя), Адрес: ул. „Солунска“ 1
  6. Петко и Пенчо Славейкови (два броя), Адрес: ул. „Солунска“ 1
  7. Паметник на Европа, Адрес: пл. „Райко Даскалов“
  8. Паметник на Джузепе Гарибалди, Адрес: пред сградата на КТ „Подкрепа“
  9. Паметник на гимнастичката, Адрес: Градска градина
  10. Паметник на Йордан Радичков, Адрес: Градина пред Национална галерия – Двореца
  11. Скулптура „Рибарчето“, Адрес: Градина пред Национална галерия – Двореца
  12. Паметник на Иван Вазов, Адрес: градинката на църква „Св. София“
  13. Паметник на Радой Ралин, Адрес: кв. „Изток“, срещу хотел „Плиска“
  14. Паметник на Георги Марков, Адрес: пл. „Журналист“
  15. Паметник на Димчо Дебелянов, Адрес: Борисова градина
  16. Барелеф на Свети Паисий Хилендарски, Адрес: Борисова градина
  17. Скулптура баба и внуче с книга, Борисова градина
  18. Лъвов мост (два броя)
  19. Лъвов мост (два броя)
  20. Бюст на Иван Вазов, Адрес: Борисова градина
  21. Паметник на мечката, Адрес: Орлов мост
  22. Паметник на Владимир Димитров Майстора, Адрес: Градина пред Национална галерия – Двореца
  23. Паметник на Никола Вапцаров, Адрес: Градина пред Национална галерия – Двореца
  24. Къща музей Яворов, Адрес: ул. „Георги С. Раковски“ 136
  25. Паметник на Тарас Шевченко, Адрес: пл. „Възраждане“ 10

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *