Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с президента на Косово Вьоса Османи-Садри

Кметът на София Йорданка Фандъкова се срещна с президента на Косово Вьоса Османи-Садри

По време на разговорите бе обсъден общият европейски път на региона и значението на градовете за развитието на Балканите, както и приоритетите на европейските столици – подобряване чистотата  на въздуха, опазване на околната среда, включване на младите хора и използването на дигиталните технологии в управлението на градовете. Президентът на Косово Вьоса Османи изрази увереността си, че Европейският съюз е гарант за трайния мир и просперитета на страните – членки и сподели желанието си Прищина да ползва опита на София в процеса на присъединяване. Кметът Фандъкова  посочи, че европейските програми не само подпомагат развитието на градовете с фондовете, които разпределят, но и с експертиза и налагане на правила и стандарти, които гарантират прозрачност на процеса.

„Голяма чест е да посетя град София и да бъда посрещната от кмета на този красив град с великолепен дух. Очакваме с нетърпение да продължим нашето партньорство и да го изградим, за да бъде още по-силно“ – това написа в почетната книга на София президентът на Косово  Вьоса Османи-Садриу.

На срещата присъстваха председателят на СОС Георги Георгиев и зам.-кметовете Ирина Савина и Кристиан Кръстев, както и  временно управляващият посолството на Косово в България Делфин Плана, и посланикът на България в Косово Христо Гуджев.

Президентът на Косово Вьоса Османи е в България по покана на президента на България Румен Радев.

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *