МАСТИЛЕНОЧЕРНО СЪРЦЕ РОБЪРТ ГАЛБРЕЙТ

Излезе от печат „Мастиленочерно сърце“ – зашеметяваща и ловко заплетена мистерия, истински шедьовър в своя жанр! Дългоочакваната шеста книга от световноизвестната поредица с детектив Корморан Страйк е подписана от Робърт Галбрейт, псевдоним на Дж. К. Роулинг.

Мастиленочерно сърце“ (превод: Надя Баева; стр. 1047, цена: 40 лв.) ни запознава с Еди Ледуел, съавтор на нашумялата анимация „Мастиленочерно сърце“. Еди е преследвана онлайн от загадъчна личност, която се подвизава под псевдонима Аномия. Обезумяла от тревога и с неугледен вид, Еди нахлува в детективската агенция, търсейки съдействие, за да разкрие кой в действителност е Аномия. Убедена, че агенцията не е в състояние да помогне, Робин Елакот отпраща отчаяната посетителка. След няколко дни прочита във вестника потресаващата новина, че Еди е поразена с електрошокова палка и убита в гробището Хайгейт, където се развива сюжетът на „Мастиленочерно сърце“. Робин и съдружникът ѝ Корморан Страйк са наети да установят самоличността на Аномия. Попадат в сложна мрежа от фалшиви онлайн профили, заплетени делови интереси и семейни конфликти, които им налагат да напрегнат до максимум дедуктивните си способности и ги излагат на неочаквани и ужасяващи опасности.

Робърт Галбрейт е псевдоним на Дж. К. Роулинг, авторка на легендарната поредица за Хари Потър и на романа за възрастни „Вакантен пост“, разбунил духовете още с публикуването си. През 2014 г. в България излезе първата книга от криминалната серия със Страйк и Робин – бестселърът „Зовът на кукувицата“. Наситени с проницателни наблюдения върху човешката психика и гарнирани с остроумие, „Копринената буба” и „В служба на злото” впечатляват с ритъм, съспенс и умело изградени персонажи. „Смъртоносно бяло“ и „Тревожна кръв“ се отличават със сложно заплетена фабула и галерия от завладяващи образи, представители на всички слоеве на съвременното британско общество.

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *