Поздрав от кмета на Свищов д-р Генчо Генчев по повод предстоящите коледни и новогодишни празници

Скъпи съграждани,

Намираме се в най-вълнуващото време от годината, когато целият свят е в очакване на Рождество Христово и посрещане на Новата година с надежда за безброй хубави неща. Колкото и трудности да сме имали, именно надеждата ни дава сили да продължим напред и да постигаме мечтите си. Затова ви пожелавам никога да не губите надеждата, вярата и любовта, защото те са в основата на всичко добро и красиво в живота ни.

Изминалата 2022 година ни поднесе много предизвикателства – борихме се с природни бедствия, справяхме се с бежанската вълна от Украйна, застигна ни икономическата криза в следствие на войната, нагледахме се на политически рокади, избирахме безрезултатно няколко правителства и т.н. Проблеми много и всякакви, но днес е време за празнуване. Нека да откроим и положителните неща. Постепенно отпаднаха ограниченията от Ковид пандемията и бяха възстановени нормалните социални взаимоотношения – учебните занятия, културния живот, спортните прояви. В извънредната здравна обстановка нашата болница устоя на трудностите и дори регистрира добра финансова политика, отчитайки напълно разплатени задължения. В края на годината, Общинското ръководство представи пред свищовската общественост подробен отчет на всички извършени дейности по направления, в който се посочват броя на проектите, резултатите и ефективността от тях, стойността на изразходените средства както и многократните случаи на привлечено допълнително финансиране извън бюджета на Община Свищов.

Промените се случват бавно и нищо не може да спре техния ход, ако в него участваме всички ние, защото с общите ни усилия градим своя живот и преобразяваме мястото, където сме се родили, където сме избрали да учим, работим и отглеждаме децата си. Така жадуваните промени ще се случат тогава, когато всеки един от нас проумее собствената си отговорност пред обществото и всички ние поставим на по-високо ниво отношението си един към друг. Да не забравяме, че сред нас има и хора, които се нуждаят от помощ, и на които можем да помогнем. Нека грижата за слабите, болните, бездомните, изпадналите в нужда наши познати, приятели и съграждани бъде ежедневна, тъй като най-добрият подарък, който бихме могли да направим за тях, а и за себе си е да им подадем приятелска ръка.

В личен и в обществен план искам да благодаря на всички, с които животът ме срещна през изминалата година и заедно преживявахме трудностите и успехите. Пред нас стоят безброй нови предизвикателства, но вярвам, че ще преодолеем всяко едно от тях, ако останем единни.

Пожелавам на всички през Новата 2023 година много здраве, щастие и успехи – мир и благоденствие за Свищов и страната ни!

 

С уважение,

д-р Генчо Генчев

Кмет на община Свищов

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *