Некачествено свинско месо от Западна Европа залива пазара у нас. Това предупреждават български производители. Заради недостиг на българско свинско месо, почти всички колбаси по витрините са внос, а качеството на суровината било по-ниско от това на българското, оказва проверка на „На твоя страна“.
В същото време, цените на месните продукти на щанда тръгват нагоре.
Земеделската реколта – под въпрос заради меката и безснежна зима в Европа
Българското свинско достига за едва 30-40% от потреблението у нас, което се използва основно за прясна консумация. В преработката, при производството на колбаси, се влага предимно суровина от Испания, Франция, Дания, Германия и Белгия.

Според свиневъди у нас обаче качеството на вносното месо е по-ниско. В същото време и свиневъди, и преработватели отчитат драстично по-високи разходи – както при производството на месо, така и при производството на колбаси.
Колко повече ще плащаме за мезета и пържоли и какво е качеството на месото – гледайте във видеото.
За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg