Влизането ни в еврозоната от януари 2024 г. е химера

Ще бъде трудно на хората. Това прогнозира пред БНТ Ваня Григорова от КТ „Подкрепа“.

Според нея при търговците има жестока спекула. Инфлацията и производството зависят от геополитическите реалности, по думите й.

Григорова смята, че заради лобистки натиск в ПВУ важни сфери, като „Напоителни системи“, са отпаднали от приоритетните сфери. Ако я няма основата, няма как да градиш нагоре, изтъкна тя.

Еврозоната не е панацея за тежките икономически проблеми, смята Ваня Григорова.

С ангажимента за въглищните централи застрашаваме икономиката си, според икономиста Кузман Илиев. Според него трябва да се отвори ПВУ и да се предоговори в частта „Енергетика“.

В противен случай, по мнението му, може да стигнем до там да внасяме ток. Той е за провеждане на референдум за въвеждането на еврото. Инфлацията при отличниците е два пъти по-ниска. Заплахата е заради задлъжняването на страната ни.

Еврозоната ще стане сглобката за съставяне на правителство, прогнозира Кузман Илиев.

Бившият правосъден министър Зинаида Златанова коментира, че България фатално закъснява с важни реформи. Вместо да се модернизираме с ПВУ, ние, по мнението ѝ, си настояваме да останем старомодни. Общият ни интерес е да живеем в по-чиста околна среда, каза Златанова. По думите ѝ институциите ни са слаби. Политическата нестабилност е следствие от тези слаби институции, допълни тя.

Влизането ни в еврозоната от 1 януари 2024 г. е химера, смята Златанова, която е убедена, че не сме готови за клуба на богатите. България е избрала лош политически момент за членството в еврозоната. Неправилно избрания момент предпоставя един провал, по думите на бившия правосъден министър.

Автор:

news.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *