Истина? Станишев разкри кой ще управлява България

Ключовият фактор за съставяне на кабинет е ГЕРБ, а само преди година те изглеждаха победени и в пълна изолация. Сега доверието към тях се завръща и „заслуга“ за това имат от „Продължаваме промяната“ и БСП, заяви бившият президент на ПЕС и евродепутат Сергей Станишев.

„Провалът на ПП даде шанс за рециклиране на ГЕРБ“, отчете Станишев, а за БСП констатира със съжаление, че докато преди се бореше за първото място, сега ще се стреми да не изпадне по-надолу от петото.

Според него уравнението на бъдещия кабинет е с доста неизвестни. Той изказа и съмнения относно очакванията да видим по-различен 49-и парламент като конфигурация.

„За ГЕРБ е важно да привлече в коалицията ПП, или най-малкото ДБ, за да не загуби свои крепости в големите градове на местните избори. Така, вместо да мислят за предстоящите големи дебати в Европа, първите две политически сили виждат националното правителство като функция на местни клиентели.

„Политическите сили в България не дават перспектива на хората и на страната. Ние не сме изключение от световната тенденция на разделение и фрагментация на обществото“, коментира още евродепутатът.

„Няма какво да винят президента, че желае да концентрира много власт. Самите политици не се справят. Той се води от Конституцията“, напомни Станишев.

standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *