Йо-Йо бенд представя първия си албум в „София лайв клуб“

Концерт-промоция на първия едноименен албум на джаз формацията Йо-Йо бенд ще се състои на 25 януари в „София лайв клуб“, научи ДУМА от Елисавета Петрушева, ЧайкаАрт.

Под името „Йо-Йо“ се крие общият музикален проект на Христо Йоцов и Михаил Йосифов („Йоцов – Йосифов бенд“). Идеята е да бъде създадена формация, в която Мишо и Христо са титуляри, а техни гости са различни музиканти – утвърдени имена и млади изпълнители. „Така, както навремето Арт Блеки и групата му „Jazz Messengers“ се превърна в място, което направи известни много световни имена в джаза“, уточнява Христо Йоцов.

Албумът включва 10 авторски пиеси на Михаил Йосифов и на Христо Йоцов, сред които „Йо-Йо“, „Funky Monkeys“, „Sharks Never Sleep“ (Христо Йоцов), „Редута“, „A Rainy Week“, „Близо до теб“ (Мишо Йосифов). Дизайнът на обложката е на Христо Йоцов. Албумът е записан за два дни в края на 2022 г. в „88 STUDIO“ от пъстрия международен състав, който ще го представи и на 25 януари: Михаил Йосифов – тромпет, Арнау Гарофе Фарас – саксофон, Стийв Хамилтън – пиано, Борис Таслев – бас, Христо Йоцов – барабани.

Билети: 15 лв. на предварителна продажба – в мрежата на Ивентим; 20 лв. в деня на концерта и на място; 10 лв. за ученици и студенти.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *