Как работи новата билетна система в градския транспорт на София

Нови билети и правила за пътуване в градския транспорт на София. Въвеждат се електронни билети за време „30+“ и „60+“. Перфораторите остават в историята, разказва Нова телевизия.

Електронните билети задължително трябва да се валидират при качване в превозното средство, като последната валидация се прави преди изтичането на 30-ата или 60-ата минута, в противен случай пътникът подлежи на глоба.Задължително превозните документи трябва да се валидират. Ако не го направите, подлежите на глоба от 3 лева. 

От 1 януари, освен хартиените билети, отпаднаха и някои карти – тридневна карта за всички линии, месечна карта за една линия, месечна карта за метро, карта – метро „плюс“ – за метро и една линия наземен транспорт, тримесечна карта за всички линии и шестмесечна карта за всички линии.Ако обаче имате заредена такава карта,  може да ползвате до крайния срок, за който са издадени, но не по-късно от 31.12.2023 година. Ако имате хартиени билети, те ще важат до до края на месец март.

Как функционира новата електронна система в градския транспорт на София – гледайте във видеото.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *