Кирил Добрев:Много вероятно в следващото Народно събрание да видим коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС

/КРОСС/ Кирил Добрев заяви   по бТВ, че ако преди година и половина – две на Нинова някой и предложи да направи такава среща щеше да каже, че никога не би седнала на една маса със задкулисието.

Видяхме конструктивна среща. Двете страни знаят как да се ухажват. Връзката между Корнелия и Нинова и Бойко Борисов е отдавна. По всичко изглежда, че Борисов ще търси промяна в  управляващите си органи. На Нинова и предстои конгрес. Аз и предлагам мораториума на задкулисието да падне. Няма по-къс път да бъде унижена една такава партия от това, което се случи. Когато знаеш какво е ляво имаш някакви граници, които не би минал. При Нинова няма ляво, няма дясно. Ако това беше президент на фирма – тя е един добър президент. Това е партия – и тя е лош лидер. Когато за теб са гласували 1 000 000 избиратели преди две години, а сега 200 000 означава, че нямаш никаква стойност в политическия живот, посочи Добрев.

Ако ние сме мотивирани избиратели и искаме модела ГЕРБ да спре гласуваме или за „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“. Ако ни харесва ще гласуваме за ГЕРБ. Няма нито една хипотеза, в която избирателите да гласуват за БСП. Тя се разми. БСП е универсален играч и се изхабява като сапуна в банята и след изборите ще става по-малък. Когато има пет – шест фрагментирани партии не може да има стабилно управление. Всеки един от тях дърпа чергата към себе си и България не може да има политики, коментира още Кирил Добрев.

Според него днес Бойко Борисов се е показал консенсусен.

В името на България може да приеме дори Нинова. Това го прави, защото ще отиде на изборите. Хората ще кажат „Боросов е готин, при него беше по-добре“. Кой бихте избрали – този, който лидира и води или този който носи чантата? Когато има една голяма партия, трябва да има друга голяма като опозиция, която да го държи в кондиция. В другия парламент ще видим една голяма партии и няколко по-малки, обясни Добрев.

Според него е много вероятно в следващото Народно събрание да видим коалиция между БСП, ГЕРБ и ДПС.

Относно новото ляво обединение още няма имаме, Добрев заяви: Всички на срещата казаха, че няма ляво обединение без БСП. Отправиха апел към конгреса. Искахме да търсим опция за съвместно участие на изборите. Бих участвал на избори само с мандат на БСП. Никога не е имало решение да се явим самостоятелно на избори.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *