Кметът Йорданка Фандъкова връчи първа награда в конкурса за есе, посветен на 100 г. от рождението на писателя Ивайло Петров

„Днес отбелязваме 100 години от рождението на един от най-знаковите съвременни български писатели Ивайло Петров. Неговият талант вдъхнови и продължава да вдъхновява млади творци в литературата и филмовото изкуство.

Столична община организира конкурс за есе и изложба в деня на рождението на писателя.“ Това каза на церемонията по награждаването кметът на София Йорданка Фандъкова в присъствието на съпругата и дъщерята на писателя. Тя връчи първата награда, която се присъжда на Цветелина Симеонова, ученичка в ППМГ „Добри Чинтулов“ в град Сливен.

Конкурсът за написване на есе по тема „Преди да се родя и след това“ е организиран по идея на кмета на София Йорданка Фандъкова.

С този проект почитаме бележития писател и откриваме нови таланти. София отново показа, че създава и събира таланти. София е столица на духовността и творчеството.“, посочи също кметът.

Фандъкова поздрави всички 47 участници от цялата страна, които са предложили текстове за конкурса.

Кметът на София благодари на журито с председател Недялко Йорданов и членове Анжела Димчева и Митко Новков, които разгледаха есетата и отличиха най-добрите, както и на семейството на писателя, което подкрепя организирането на конкурса и изложбата с картини на Ивайло Петров, която е експонирана в Столичната библиотека.

Творбите на Ивайло Петров поставят въпроси, които всеки човек си задава, отварят врати към времето назад и бъдещето, които будят любопитството ни често. Показват ни неизвестното, за да не останем слепи за най-важното – кои сме, защо сме дошли на този свят и какъв е смисълът на нашия живот.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *