Кметът на Свищов се срещна с лауреата в Международния конкурс за къс хумористичен разказ „Алеко“ Иван Шопов и карикатуриста Ивайло Цветков

На 13 януари кметът на Свищов д-р Генчо Генчев се срещна с карикатуриста Ивайло Цветков, който днес ще открие своя изложба „Проверка на зрението“ в ХГ „Николай Павлович“ – Свищов и с тазгодишния лауреат в Международния конкурс за къс хумористичен разказ „Алеко“ Иван Шопов от Република Северна Македония. Той приветства двамата творци за участието им в юбилейните тържества, посветени на 160 години от рождението на Алеко Константинов, а на председателя на журито доц. Йордан Ефтимов и представителите на в. „Стършел“ – Михаил Вешим, и Румен Белчев благодари, за ползотворното дългогодишно партньорство. Те от своя страна споделиха, че в конкурса са взели участие 42 писатели от 21 страни, със 104 разказа. След това допълниха, че тазгодишният лауреат е дългогодишен приятел на България и даже има издадена книга на български език, която младият автор подари на кмета Генчев с послание.

На срещата присъстваха също изпълнителният директор на МФ „Алеко Константинов“ Таня Ликова и директорът на дирекция „Култура и културно наследство“ Росен Маринов, които са основни организатори на „Алековите празници“ в Свищов.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *