Кой заплаши Румен Радев с убийство? Разкриха го

Колегите от Флагман се срещнаха тази вечер с човека, който на 29-ти декември м.г. в 18 часа вдигна на крак спецслужбите на Р България и се наложи да бъде арестуван при светкавична акция на бургаската полиция, проведена на територията на Морска гара.

Оказва се, че това е чистачът на района, който представлява стратегическа забранена зона от Порт Бургас. На тази територия се намират 20-ина яхти и още 10 моторни лодки, собственост на Яхт клуб „Порт Бургас“.

Сградата на яхт клуба на чийто втори етаж е предоставено жилище за този човек от 2014 година насам всъщност е част от трафик кулата на акваторията.

През 2014 година въпросният Георги Рашков си позволи да телефонира на тогавашния президент Росен Плевнелиев от когото да иска обяснение защо не се застъпва за каузата на завършилите пълнолетие бедни хора от социални домове.

Той заплаши и че ще скочи от Моста в морето, защото се намира в безизходица.

По Коледа, през 2014 година, заедно с откриването на европейския граничен център на Морска гара пристанищното ръководство взема решение да приюти бедното момче и да му осигури работа като чистач на яхтения порт.

„Не създава големи проблеми, но се вижда, че не е много добре психически. Понякога избухва, говори несвързани неща, но мисля, че трябва да се вземат мерки, защото състоянието му може да се влоши“, каза главният пазач на марината.

Всъщност на 29-ти декември той си играел с телефона и се чудел с кого да си поговори. Набирал произволно номера, докато попадне случайно на боса на пловдивска медийна група. Рашков поискал отговор от пловдивчанина за поведението на президента и като цяло заплашил, че изтича 2022 година, а той нищо не е направил за българите.

Заради това било време да му се потърси сметка и самият Рашков щял да му види сметката. Човекът от Пловдив алармирал веднага дежурните на 112.

Така за около 30 минути след това номерът е локализиран и Рашков е задържан. Тази вечер той твърдеше, че няма нищо против Румен Радев, но е искал сметка от Владимир Путин. Младият мъж определено звучи объркано и има нужда от лечение.

От ръководството на порта казаха, че ще искат съдействието на прокурор, за да бъде освидетелстван принудително. Част от ръкава на пуловера му беше изгоряла, което бе достатъчно свидетелство, че човекът може да предизвика и пожар.

 standartnews.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *