Министър Шишков отрече да има политически натиск върху строителния контрол

/КРОСС/ Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков отрече да има политически натиск върху строителния контрол.

Обвинението дойде от бившия му колега, а сега депутат от ГЕРБ Николай Нанков. А поводът е казусът с камерата, която регистрира проблемите с винетките на село Пролеша. Иван Шишков обясни, че ставало дума за административна грешка.

„Абсолютна административна небрежност. Директорът на РДНСК София окръг очевидно изключително некоректно не е направил анализ на отговор от служителите на АПИ и е дал изключително подвеждащ отговор, който подведе включително и хората. Чух включително коментари как в рамките на един час са станали законни камерите. Не е дадено само едното разрешение за строеж, има две разрешения за строеж – едното е от 2015-а, другото от 2019-а. Едното е само за рамката, другото е камерите, включително.“

Служебният министър на регионалното развитие Иван Шишков припомни, че глобите на жителите на Пролеша са по засечени нарушения с камера, поставена след разклонението за Божурище.

„Пролеша не е в рамките на София. Аз не знам защо и как изобщо е стигнало жителите на Пролеша да разчитат, че няма да плащат винетки. Камерата, където е в момента, за винетки е буквално след разклонението за Божурище.“

Информацията е на БНР

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *