„На Западния фронт нищо ново“ е номиниран за „Оскар“ за най-добър филм

Римейкът на немската военна драма „На Западния фронт нищо ново“ е сред 10-те продукции, които ще се състезават във водещата категория на наградите „Оскар“ за най-добър филм.
Филмът на Netflix, който е адаптация на класическия едноименен роман от Първата световна война на германския ветеран пехотинец и писател Ерих Мария Ремарк (публикуван през 1929 г.), е режисиран от Едуард Бергер, а сценаристи са бившият журналист от Washington Post Иън Стокел и продуцентът и актьор Лесли Патерсън.
Бергер сподели преди стриймването на филма в Netflix през есента на 2022 г., че „германският-световен бестселър“ има силата да предаде нечовешкия ужас на войната може би по-впечатляващо от всяко друго литературно произведение.

С номинации за топ отличието на американската Академия за кинематографично изкуство и наука са още „Аватар: Природата на водата“, „Баншите от Инишерин“, „Елвис“, „Всичко навсякъде наведнъж“, „Семейство Фейбълман“, „Тар“ („Лидия Тар“), „Топ Гън: Маверик“, „Идиотският триъгълник“ и „Жените говорят“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *