Никола Минчев: Явяването на избори не е самоцел, желанието за управление също не може да е безкрайно

/КРОСС/ Атаките на служебният министър на енергетиката Росен Христов към предишното правителство са политически. Това каза заместник-председателят на НС от ПП Никола Минчев в „Денят започва с Георги Любенов“ по БНТ.

По думите му Христов говори целенасочено срещу „Продължаваме промяната“ и „Демократична България“, при положение че 4 партии са били в предишното правителство.

Минчев каза още, че нямат притеснения дали меморандумът с „Джемкорп“ ще бъде даден на прокуратурата и ДАНС, тъй като по думите му в него няма нищо притеснително. Става въпрос за необвързващ меморандум с намерения за инвестиции, каза Минчев.

За втория мандат Никола Минчев каза, че са опитали да постигнат максимално широк консенсус около своята декларация с управленски приоритети.

Евентуална подкрепа за третия мандат от страна на ПП зависи от това на кого ще бъде връчен той. „Ако третият мандат отиде в ДБ, те са наш естествен партньор, с тях разговорите биха били най-лесни и най-продуктивни“, заяви той.

Партията би се отзовала на покана за разговори и с „БСП за България“, ако мандатът бъде даден за тях.

„Явяването на избори не е самоцел, желанието за управление също не може да е безкрайно. Да влезем в управление не е на всяка цена, могат да се правят компромиси, не можем да правим безпринципни компромиси“, каза още Никола Минчев.

БНТ, „Денят започва с Георги Любенов“

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *