От какво зависи цената на металните оградни пана?

/КРОССПреди да изберете ограда за своя имот, има няколко въпроса, на които е добре да знаете отговорите предварително. Един от тях, разбира се, е цената.

Когато говорим за качествени оградни пана и цена обаче, има няколко неизвестни: откъде ще закупите своята нова ограда, какъв ще бъде броят на елементите, височината, дължината, вида на ламелите. Важно е също така дали ще включите портал, какъв ще бъде моделът на вратата и кой ще се заеме с монтажа.

Ето защо не можете да получите бърз отговор на въпроса колко ще ви струва оградата от метални оградни пана. Основното тук е да обърнете внимание какво точно получавате за парите си като съотношение качество/цена. Защото инвестицията в нова ограда не е покупка, която правите всеки ден, дори не на всеки десет години. Това е инвестиция за бъдещето и като такава изисква повече внимание.

Високата цена не е гаранция за качество, но твърде ниската със сигурност е повод за съмнение

Както вече сами сте се убедили, високата цена не гарантира, че ще получите най-доброто за парите си. Твърде ниската цена обаче действително е повод за съмнение. Няма как да получите добър продукт, произведен в съответствие с всички изисквания за безопасност и качество и от устойчиви материали. А тук говорим за ограда: съоръжение, от което зависи вашата безопасност и сигурност.

И все пак, от какво се определя цената на оградните пана?

Цената се определя на квадратен метър, така че ако измерите дължината, която ви е необходима, ще получите приблизителната цена.

• Степен на светлопропускливост

Това доколко ниска за оградни пана цена ще намерите зависи от това дали те са със светъл отвор, или плътни. Плътните огради тип щора са по-скъпи от тези, при които има разстояние между отделните ламели. И това е напълно разбираемо.

• Количество

Ако проектът ви за нова ограда е голям, почти всички реномирани компании в тази сфера ще ви предоставят допълнителна отстъпка. И това е наистина важно в случай че се налага да закупите голямо количество оградни пана.

• Включване към оградната система на врати и портали

Можете да включите към оградната си композиция плъзгаща портална врата, портална двукрила врата или входна дворна врата. Техните цени също се определят на квадратен метър, но в цената са включени всички крепежни елементи, дръжки, брави, релси, ролки, водачи и ограничители, декоративни елементи.

Вратите и порталите обикновено са изработени от плътни поцинковани ламели, така че да осигуряват най-голямо уединение и сигурност. Те също така са прахово боядисани за дълготрайна устойчивост на цвета.

• Монтаж

И накрая, като фактор, определящ крайната цена на вашите оградни пана е монтажът. Той зависи, разбира се, от сложността на проекта. В случай че можете да се справите и сами, към поръчката си ще получите и инструкция за монтаж.

И все пак, не забравяйте, че професионалистите могат да ви посъветват най-добре какъв тип ограда е най-подходящ за вашия конкретен случай.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *