Плувецът Алекс Стойнов е Спортист на 2022 г. в община Елин Пелин

Община Елин Пелин за седма поредна година избра своя „Спортист на годината“: носител на приза за 2022 г. е 16-годишният плувец Алекс Стойнов, предаде репортер на БГНЕС.

„Тренирам плуване от 12 години и се чувствам много добре след всички награди, които получавам от Община Елин Пелин. Много съм благодарен за цялостната подкрепа от тяхна страна, и днешното събитие показва, че ръководството на града се интересува от нас“, заяви за БГНЕС младата спортна надежда в плуването. „Ще продължа да се развивам в плувния спорт, мечтата ми е да получа олимпийски златен медал, докато не успея, няма да се предам“, заяви още Алекс.

Алекс тренира плуване от 12-годишен

На церемонията кметът на Елин Пелин Ивайло Симеонов награди всички отличени спортисти на Общината. „Докато слушахме българския химн, се върнах назад в годините, когато като малки деца гледахме българските шампиони и по международни състезания. Тогава нямаше нито един от нас, който да не пророни сълза от щастие и да не преживее чувствата на гордост от нашите таланти. Не забравяйте, че ние ще продължаваме да Ви гледаме от екраните на телевизорите, и да се чувстваме безкрайно горди“, каза кметът в речта си по време на награждаването. „Привилегия е за поредна година да връча награди на всички, които имам като свои приятели. Щастлив съм да изпитам емоцията как от деца се превръщате в силни тийнейджъри, мъже и жени. Благодаря, че давате пример за подражание на всички, които отделят малко повече време пред телефоните и телевизорите и забравят за своето здравословно състояние; благодарим, че ни карате да се чувстваме горди във всеки един момент“, заяви още той.

В града има отлични възможности за спорт

През последните години Общината е създала възможност на всички желаещи да спортуват и да тренират в града. „Има и деца, които са извън територията на Елин Пелин, но те носят титлата на Общината не само чрез всички национални, но и световни титли. Не забравяйте емблемата на община Елин Пелин, и знайте, че се чувстваме безкрайно горди от вас“, коментира още той, след което връчи награда за дует „Ансамбъл – девойки младша възраст“ на Спортен клуб по художествена гимнастика „ТЕА Денс“.

Председателят на общинския съвет на града – Николай Плещов, също изрази гордостта си от младите спортни надежди. „Всеки носи своя отличителен знак в календара на Община Елин Пелин. Всяка година всички спортисти показват едно постоянство, съвършенство и любов. Пожелавам Ви да запазите тази любов в активната състезателна кариера, а и след това, – защото любовта е и към съотборниците, към треньорите и колектива“, допълни Плещов.

Специални гости на церемонията бяха Росица Иванова, началник на РУО-София област, Ани Спасова – старши експерт по Физическо възпитание и спорт в РУО – София област, проф. Лозан Митев – председател на Общото събрание на Национална спортна академия и директор на Национална олимпийска академия. В тазгодишната класация участие взеха спортисти от сферата на художествената гимнастика, бадмингтон, лека атлетика, крикет, Таекуон-До, голф, самбо, кану-каяк, академично гребане и плуване. /БГНЕС