Повторението е майка на валидацията – ЦГМ обяснява за билетчето

От Центъра за градска мобилност ще обясняват и демонстрират за втори път утре как да се „валидираме“ като пътници на градския транспорт в София. Утре е насрочена втора демонстрация за повторение на първата.

Междувременно в профила си във фейсбук ЦГМ пусна и видео с указания как се валидира билетът, който сме си закупили от превозното средство срещу 2 лв. На видеото с демонстрацията се обяснява систематично, бавно и конкретно, че валидацията трябва да стане „под наклон“ и на разстояние 3 см от валидатора. Само това е успешното положение. От същото това положение пътникът може и да провери дали е направил успешно валидацията.

Видеото внушава, че е желателно това да се прави – валидирайте и проверете!

От 1 януари беше въведено задължителното валидиране на картите и билетите през новата тикет система. Те бяха представени и на брифинг, на който бе изразена увереност, че гражданите няма да имат никакви проблеми с новата система. Билетът закупен от водача за 2 лв. остана единственият хартиен и с него пътуващият не може да се прекачва на други превозни средства.Утре, 6 януари в 11 часа изпълнителният директор на ЦГМ Димитър Дилчев ще представи отново начините за валидиране на различните видове превозни документи в градския транспорт. Целта е да се отговори на въпроси на пътниците, свързани с начина за валидиране и използването на превозните документи. Събитието ще се състои на спирката на трамвай № 5 на площад „Македония“.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *