ПП внесе в деловодството на НС декларацията с приоритетите им

/КРОСС/ „Продължаваме Промяната“ днес внесе в деловодството на парламента проект на решение за определяне на приоритетните национални цели и задачи пред 48-ото Народно събрание на Република България и мерките, необходими за тяхното постигане. Очакванията им са текстът да бъде включен за гласуване в пленарна зала на 5 януари.

Вижте целия текст на декларацията ТУК

Основните приоритети, който ПП извеждат, са четири – развитие на конкурентна иновативна икономика; гарантиране на национална сигурност и върховенство на правото; постигане на енергийна независимост и устойчиво развитие; и намаляване на неравенствата и достъп до качествено образование и здравеопазване.

Ако декларацията не бъде приета от парламента, от партията декларираха, че ще върнат мандата за съставяне на кабинет. От „БСП за България“ пък вече отговориха, че няма да подкрепят документа.

Днес президентът Румен Радев връчи втория проучвателен мандат на номинирания за премиер акад. Николай Денков. Сега „Продължаваме Промяната“ има срок от седем дни, в който трябва да върне папката на държавния глава.

След като получи папката в присъствието на медиите срещата между държавния глава и представителите на „Продължаваме Промяната“ продължи повече от час и половина. След края на срещата номинираният за премиер акад. Николай Денков заяви пред журналисти, че разговорът е бил изключително съдържателен.

„Основата беше поставена с този проект на решение. Той поставя въпросите върху какво трябва да се концентрираме като национални цели, които могат да ни обединят и като задачи, които трябва да свършим заедно, търсейки мнозинство в Народното събрание. Това е най-трудната част от задачата, защото за момента ние имаме 109 народни представители. Разговорът с президента беше съсредоточен върху тези общи задачи“, заяви акад. Денков.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *