Предлагат коли да возят пътници вместо автобуси-маршрутките се завръщат

Обществен превоз на пътници да може да се извършва с леки автомобили категория М1 с от 5 до 8 места, без мястото на шофьора, предвиждат промени в Закона за автомобилните превози, внесени за обсъждане в Народното събрание.

Според депутатите, вносители на промените, така ще се подобри транспортната свързаност на малките населени места и ще е свие нерегламентираните превози, извършвани от лица, които не притежават лиценз за обществен превоз на пътници.Целта е така да се осигури транспорт в малките населени места, където има намален пътникопоток и общините срещат все по-голям проблем в осигуряване на автобусен транспорт.

Лицензираните превозвачи не проявяват интерес да участват в процедурите за възлагане на превоз, тъй като големи автобуси се налага да пътуват с 2-3-ма пътници, правят се големи разходи за консумативи, резервни части и заплати, които нямат съответната възвращаемост, пише в мотивите към проекта.

Това налага общините да съкратят драстично, а някъде и напълно превозите по определени линии и маршрутни разписания.

За повече финансови новини и други полезни съвети, относно личните ви финанси, може да ни последвате във Facebook, за да не пропуснете нищо интересно от Pariteni.bg

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *