Проведе се среща между КНСБ и КТ „Подкрепа“ и зам.-кмета на София Дончо Барбалов

В Столичната община се проведе среща между ръководствата на транспортните синдикални организации към КНСБ и КТ „Подкрепа“, водени от председателите им Екатерина Йорданова и Иван Кирилов, зам.-кмета на София Дончо Барбалов и директорите на общинските транспортни дружества „Метрополитен“, „Автотранспорт, „Електротранспорт“ и ЦГМ.

На срещата бяха обсъдени проблемите в обществения транспорт на София, предизвикани от инфлацията и стремителното поскъпване на горива, резервни части и материали през последната година, последиците от пандемията. В тази връзка основна тема на разговорите бяха вижданията на синдикатите за увеличение на възнагражденията на всички категории работещи в градския транспорт – водачи, механици, сервизни работници, диспечери, контрольори, служители в поддръжката на инфраструктура и друг персонал.

Уточнено бе, че до края на тази седмица всяко от транспортните дружества ще предостави допълнителна информация, необходима за продължаване на диалога между социалните партньори.

Следващата среща между синдикати, работодатели и Столична община като принципал на транспортните дружества беше насрочена за 6 февруари т.г.

 

Източник

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *