Проф. Димитров зарадва студентите с детска стая

Блок 53Б на студентските общежития вече има детска стая в помощ на студентите с малки деца. Тя бе открита официално от ректора проф.  д-р Димитър Димитров.

Ректорът приветства гостите и поздрави директора на П„ССО“ Пламен Пенев за идеята да създаде първата по рода си детска стая в Студентски град: „Виждате, че някои неща не искат милиони, а е необходимо добро отношение и инициативност. Това пространство е направено да е удобно, както за децата, така и за техните родители. Една чудесна възможност за майките да имат време да учат за сесия, докато децата им са в детската стая.“

Детската стая се помещава в напълно реновирано помещение със специална настилка. Оборудвана е с играчки, развиващи моториката на децата, включително и известната стена за катерене „Триъгълник на Пиклер“, която стимулира децата към самостоятелна игра, помага за добиване на увереност и развива двигателните им умения.

Създаването на детски стаи в общежитията на УНСС е инициатива на поделение „Студентски столове и общежития“ (П„ССО“). „С много отношение сме избирали всеки елемент – от настилките до играчките. Стаята ще бъде отворена по всяко време, в което родителите желаят да заведат децата си. Ключът ще е на разположение при охраната на блока“, каза директорът на П„ССО“ Пламен Пенев.  Той обясни, че това е първата завършена детска стая. Втората ще бъде изградена в блок 55Г, където живеят 27 деца.

Проф.  Цветана Стоянова, заместник-ректор по институционално и бизнес сътрудничество и студентски политики, поздрави живущите в блок 53Б с придобивката и отбеляза: „Красивата и удобна детска стая ще помага и на вас, майките, защото ще може да се редувате и един родител да гледа няколко деца. Дано тази първа стая „поведе крак“ за подобни благоустройства и в другите блокове“.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *